Mavi Kart Uygulaması Başladı

Motorlu deniz taşıtı atıklarının alımı ve dijital olarak takibi için hazırlanan bir sistem olan Mavi Kart uygulaması Çanakkale Belediyesi Yat Limanı’nda başladı.

Çanakkale bölgesinde bir ilk olan Mavi Kart Uygulaması ile bugüne kadar “Ek-5 Atık Bildirim Formu” ile işletilen sürecin daha kolay ve hızlı olarak yürütülmesi sağlanacak. Bilgiler çevrimiçi olarak daha güvenli bir ortamda tutulacak ve ihtiyaç halinde  erişim mümkün olacak. Atık alımı ve bildirimi, hem atık alım tesisleri hem de Mavi Kart sahipleri için saniyeler içinde tamamlanabilecek.

Uygulamanın başlaması ile birlikte Mavi Kart, Çanakkale Belediyesi Yat Limanı’nda görevli personelden veya Mavi Kart Atık Alım Sistemi bulunan tüm marinalardan temin edilebilir.

Mavi Kart uygulamasına ilişkin mevzuatın düzenlenmesi, işletilmesi ve denetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkisinde olup, Mavi Kartların tedarik noktası, aynı zamanda atık alım noktası da olan marina, liman ve balıkçı barınaklarıdır. Mavi Kart kullanıcıları, Mavi Kart Genelgesi kapsamında tanımlanan motorlu deniz taşıtları sahipleridir