KURUMSAL

Çanakkale Belediyesi

Ulaşım Hizmetleri

2006 Yılında kurulan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 77 personeli ile hizmet vermektedir. Bünyesinde Toplu Taşıma Amirliği, Yat Limanı Amirliği,Trafik ve Sinyalizasyon Birimi, Bisiklet Birimi, Durak ve Reklam Üniteleri Birimi ile Araç Takip ve Koordinasyon Merkezini barındırmaktadır.

Müdürlüğümüzün görevleri şunlardır ; Sorumlu olduğu karayollarında; yolun yapısını, trafik düzeni ve güvenliğini sağlayacak durumda bulundurur. Yol ve kavşak düzenlemelerini yapar. Trafiği düzenleme amacı ile; Trafik işaret levhaları, Işıklı trafik işaretleri ve yer işaretlemeleri temin ve tesis etmek, bunların devamlılığını ve işlerliğini sağlamak, Trafiğin akışını kolaylaştırma, gereksiz durma ve duraklamaları önleme bakımından, trafik akımı programları ile toplu taşıma araçlarının kalkış, varış ve ara duraklarını belirler. Kara yolları yapısı üzerinde ve kenarında yapılan çalışmalarda trafik düzen ve güvenliği için gereken tedbirlerini aldırır ve çalışmaları denetler. Belediye sınırları içerisindeki karayolları kenarında yapılacak veya açılacak olan tesisler için Belediyenin diğer birimleri ile birlikte izin verir. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15. maddesinin ( p ) bendinde belirtilen kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını bilet ücret ve tarifelerini belirlemek yetkisi verilmiş olup, bu hususta Belediye Meclisi kararlarını uygular.